Kylian Mbappé sa att vissa personer i Paris Saint-Germain gjorde honom ”olycklig” på sin första presskonferens sedan han slutförde sin övergång till Billiga Real Madrid fotbollströjor.

Mbappé anslöt sig officiellt till Madrid på en fri transfer på måndagen för att få ett slut på den utdragna sagan.

”Jag var inte olycklig i PSG, det skulle vara ett slag i ansiktet på de människor som försvarade mig - jag har alltid varit lycklig”, sade Mbappé fotbollströjor barn på presskonferensen med det franska landslaget på tisdagen.

”Men vissa saker gjorde mig olycklig, men en spelare som jag kunde inte visa det eftersom jag är en ledare, så jag försökte vara så positiv som möjligt. Tränaren, spelarna och de anställda i klubben stöttade mig, och det skulle vara dålig form att komma och gnälla och säga att jag var olycklig. Men vissa saker och personer gjorde mig olycklig.”

Mbappé var förra sommaren inblandad i ett bråk med PSG:s president Nasser Al-Khelaifi om huruvida han skulle förlänga sitt kontrakt efter säsongens slut eller inte.

Retro fotbollströja

25-åringen tillade att Parisklubben sa till honom att han inte skulle spela alls under den säsong som just avslutats tills han blev ”räddad” av klubbens manager Luis Enrique och sportchef Luis Campos.

Mbappé sade: ”De [klubben] fick mig att förstå att jag inte skulle spela, de sa det till mitt ansikte, de sa det våldsamt till mig.

”Luis Enrique och Luis Campos räddade mig. Jag hade aldrig satt min fot på planen igen utan dem.

”Bara det faktum att jag spelade var en stor källa till stolthet, men det är säkert att jag nästa år inte kommer att vara nöjd med ett år som detta.”

Mbappé och Frankrike fotbollströjor damer möter Luxemburg på onsdag innan de möter Kanada i den sista träningsmatchen inför EM 2024.

I gruppen ingår Österrike, Nederländerna och Polen.